≡ Menu

Porto

Porto se nahaja ob izlivu reke Douro v atlantski ocean in je drugo največje mesto na Portugalskem. Velja za enega izmed najstarejših mest na iberskem polotoku, znan je bil že kot rimska postojanka Portus Cale, iz te besedne zveze pa je kasneje izhajala osnova za ime države Portugalska.

Zaradi izjemnega zgodovinskega in kulturnega pomena je celotno staro mesto del UNESCO-ve zaščitene kulturne dediščine. Zaradi svoje lege in podnebja je zaledje mesta, predvsem po dolini reke Douro znano po številnih vinogradih iz katerih pridobivajo svetovno znano desertno vino Portovec, celotna regija pa je poznana po pridelavi in izvozu plute.

Glavna mestna žila je avenija dos Aliados, okoli katere se nahaja največ zgodovinskih znamenitosti, glavna atrakcija Porta pa je Torre dos Clerigos, 76m visok baročni stolp z odličnim razgledom na celotno mesto za ceno pešačenja čez 240 stopnic do vrha.

Hoteli v Portu

Za odlično ceno se splača v središču mesta ustaviti v hotelu Sao Jose ***, prijazni uslužbenci pa vam pomagajo tudi pri raziskovanju mesta in okolice, ob obali pa preverite odličen hotel Boa-Vista***, če pa želite več samostojnosti, pa predlagamo aparthotel Solverde s čudovito peščeno plažo.

Dodatne hotel in prenočišča v Portu najdete preko strani Booking.

Drugi kraji na Portugalskem.