≡ Menu

Lizbona

Lizbona je glavno mesto Portugalske, katerega krasi kar nekaj pridevnikov s pričetkom naj-: največje mesto na Portugalskem, najbolj zahodno evropsko mesto, največje mesto ob atlantski obali in še bi lahko naštevali. Lizbona je finančno, gospodarsko in politično središče ter pomembna turistična točka, saj zgolj na letališču Portela prepeljejo letno čez 16 milijonov potnikov. Lizbona je med drugim tudi pomembno logistično središče, saj je njeno pristanišče drugo v Evropi po kontejnerskem pretovoru.

Mesto se razlega čez 7 hribov in je poznano po zelo strmih cestah in poteh, pomagajo pa si z tremi vzpenjačami in javnim dvigalom. Poleg tega je poznana po dveh znamenitih mostovih čez reko Tejo – most »25. Aprila« je najdaljši viseči most v Evropi, most »Vasco da Gama« pa je nasploh najdaljši most v Evropi.

Hoteli v Lizboni

V središču mesta se priporoča hotel Evidencia Astoria Creative ***, ki se nahaja v bližini velikega parka Eduarda VII., peš pa lahko obiščete vse večje znamenitosti, na drugi strani omenjenega parka pa se nahaja super hotel America Diamonds *** z razgledno teraso in restavracijo, mladi popotniki pa ne spreglejte hostla Happy po znamenitem Castelo de Jorge.

Dodatne hotele v Lizboni najdete preko strani Booking.

Druga mesta na Portugalskem.